Jord

Dagens inlägg är ett annorlunda inlägg för jag har funderat en del på det här med jord, det finns så mycket att säga om det och jag ska försöka sammanfatta vad jag har kommit fram till i det här inlägget.

Först och främst, jord är inte bara jord, det finns många olika slags kvaliteter med olika egenskaper. En del är perfekta för att plantera i, medan andra sorter är bättre lämpade för att fylla ut gropar och hål. Moder jord, som vi ofta kallar vår planet måste vi vara rädda om, vi har bara en och den ska våra barn och barnbarn leva på och tar vi inte hand om den vet vi inte om mänskligheten överlever. Men nu ska jag inte komma med några domedagsprofetior, vi tror att allt går bra, bara vi får med oss Kina och Indien på tåget och inte tror att vi här i Sverige kan rädda hela värden genom att gå i bräschen.

?Hur som helst så har jag köpt ett lantställe utanför Göteborg och här vill jag odla och bli självförsörjande på grönsaker. Jag har satt årets potäter allaredan och jag har ett växthus med tomater i. Sedan har jag satt vitkål, för den kan man spara till vintern och göra både kålpudding och kålsoppa. Innan jag började med odlingen behövde jag jord, och inte en påse som man köper i affären utan rejäla mängder och jag fann ett företag som säljer detta och de hade de mängder som jag behövde. Dessutom kostade det inte skjortan och jag kunde få hem leveransen som jag behövde. Så kolla runt och köp inte för dyr för det finns mycket bra och billigt ute på marknaden. Kundservicen hos det här företaget är bra, man får bra hjälp av dem med hjälpsam personal och pålitliga leveranser, inte heller så dyrt.