Hur hanterar du ekonomin i företaget?

Tjenare bloggen! Måndag förmiddag, jag måste säga att det än så länge har gått relativt fort trots att det är arbetsveckans första dag. Efter en härlig helg så är man återigen igång med jobbet och det känns ändå helt okej. Det är faktiskt lite arbete som jag kommer ägna det här inlägget åt och det området jag tänkte fokusera på är ekonomiarbete. En del företag sköter sin bokföring och ekonomi på egen hand, medan andra väljer att låta en redovisningsbyrå göra det jobbet. Jag hade ett eget företag för några år sedan och till en början så var jag faktiskt tvungen att göra allt jobb själv, det fanns inte riktigt något kapital för att ha en redovisningsbyrå med i bilden. Med tiden så ökade jag mina inkomster och kunde anlita en revisor. Det gjorde en stor skillnad och istället för att behöva sitta med ekonomin på eftermiddagarna så kunde jag lägga ner tid på att vara med vänner och familj, eller jobba med min verksamhet om jag ville. Om någon frågar mig huruvida det är värt att anlita en redovisningsbyrå, så kommer svaret alltid vara samma. Har man pengarna för det så tycker jag att det är en självklarhet, så enkelt är det. Idag finns även många revisorer tillgängliga online, det spelar ingen roll om du befinner dig i Eskilstuna, Malmö eller någon annanstans. Dagens teknik har verkligen skapat möjligheter och det gäller att ta vara på dem. Att sköta sin ekonomi kan vara komplicerat men framförallt så är det även tidskrävande, något som en företagare gärna slipper. Nu har det snart blivit dags för lunch så jag tänkte faktiskt bege mig ut på stan i Eskilstuna för att köpa mig en bit mat. Ni glömmer väl inte att hålla er uppdaterade här på bloggen, det kommer fler inlägg framöver.